Selský Dvůr vás očakáva s hokejovým menu a Jágrovou izbou

Aj vy sa môžete cítiť ako člen českého národného hokejového tímu na nedávno skončených Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Aspoň čo sa stravy týka. Postará sa o to spoločnosť SIVEK HOTELS, ktorá bola oficiálnym organizátorom ubytovania na Majstrovstvách sveta IIHF v ľadovom hokeji 2015. V pražskom Hostivaři v štvorhviezdičkovom hoteli Selský Dvůr, kde boli ubytovaní českí hokejisti, na vás čaká hokejový jedálniček. Ako hlavný chod v obednom menu, si môžete dať Rib eye steak s bylinkovým maslom, filírovaným pečeným zemiakom so slaninou, teľacie glazé (za 12,59 Eur), alebo grilovaného nórskeho lososa, pyré z mladého hrášku, opečené fazuľky s cesnakom (9,34 Eur). Ako predjedlo môžete ochutnať domáce tortellini plnené listovým špenátom, s krémovou omáčkou z kozieho syra (4,34 Eur). Selský Dvůr tak chce svojim zákazníkom vynahradiť obdobie, kedy bol uzavretý a zároveň im umožniť rovnaké kulinárske zážitky ako mali hokejisti.

 

Výkonný riaditeľ siete SIVEK HOTELS Viliam Sivek, jr. hovorí: ,,Aby sa mohli hostia vcítiť do pocitov hokejistov, prichystali sme akciu s vybranými pokrmami, ktoré pravidelne jedli v našom zariadení. Táto akcia sa začala hneď po skončení majstrovstiev a bude trvať do konca júna 2015. Záujemcovia môžu využiť okrem stravy aj ubytovanie na mieru, ktoré nájdu na www.hotelselskydvur.cz. Najviac českým hokejistom chutilo samozrejme hydinové farmárske mäso z Biofarmy Loužná a čerstvé ryby od spoločnosti Fine Fish. Čo sa príloh týka, najpopulárnejšia bola ryža v rôznych obmenách, cestoviny a zemiaky. Z dezertov boli veľmi obľúbené domáce buchty na niekoľko spôsobov a dokonca Jarda Jágr oslovil našu cukrárku, že by si ju rád vzal so sebou na Floridu, aby mu piekla.“

 

Pre najlepších českých hokejistov varil 27-ročný Patrik Bečvář, najlepší kuchár roka 2013-14, a druhý na súťaži Najlepší mladý kuchár sveta (San Pellegrino Young Chef 2015, varil napríklad aj pre Baracka Obamu a Georga Busha). P. Bečvář k stravovaniu hokejistov dodáva: ,,Jedálniček bol veľmi rozmanitý a pod prísnym dohľadom kondičného trénera. Pred začiatkom majstrovstiev sme obdržali tabuľky s požadovanými kalorickými hodnotami, ktoré sa museli dodržiavať. Najviac išla ryža, ktorú hokejisti konzumovali na kilá. Následne išli na dračku domáce buchty z našej cukrárne. Hokejisti si tiež pochvaľovali večerné grilovanie rýb v čase voľna, v našom kúzelnom átriu s točiacim sa mlynským kolesom.“

 

Riaditeľ V. Sivek jr. ďalej poznamenáva: ,,Hokejisti boli, čo sa týka alkoholu, veľmi disciplinovaní. Bol absolútny zákaz podávania tvrdého alkoholu a Plzeňské pivo bolo servírované len k večeri. Nikto to ale nepreháňal, bolo vždy maximálne jedno. To isté platilo pre dni voľna, kedy si chlapci nedovolili dať viac ako jedno. Výnimku malo len vedenie tímu.“

Zároveň približuje záverečné chvíle: „Spolu s hokejistami aj personál hotela dúfal, že dôjde, po dlhých 3 týždňoch v hoteli, na oslavy medaily. To sa však nepodarilo, ale aj tak po zápase s Kanadou celý tím dorazil na hotel, kde skandovalo v očakávaní cca 500 fanúšikov. Všetci vyliezli z autobusu a išli sa ľuďom podpísať. Celý dav kričal “chlapci ďakujeme” a náš personál bol vyrovnaný pred vchodom a tlieskal. Na chlapcoch bolo poznať sklamanie, ale všetci ich podporovali, že to nevadí a že aj tak sme na nich hrdí. Vyčarilo to pár úsmevov na tvári a o tom by šport mal byť. Je to ako v práci, držať pri sebe v dobrom aj v zlom. Kapitán tímu pán Voráček osobne prišiel všetkým podať ruku a poďakovať za skvelé služby. Chlapci sa navečerali, podpísali pár dresov, odfotili sa s naším personálom a vyrazili do centra Prahy k voľnej zábave. Na hotel sa vracali až v ranných hodinách, kde potom dlho odpočívali.“

 

Hokejisti si počas pobytu veľmi pochvaľovali aj luxusné hotelové matrace s najvyššou zdravotnou certifikáciou „medici classone“. Pri odpočinku na nich dochádza k perfektnej regenerácii svalov a kĺbov a telo nemá potrebu sa akokoľvek počas spánku pohnúť. Často sa tak stáva, že sa hosť prebudí v rovnakej polohe, ako zaspal. ,,Hotelovú izba, kde spal Jaromír Jágr počas svojho dvojtýždňového pobytu, už familiárne nazývame Jágrova izba. Samozrejme, že takúto reklamu si nenecháme ujsť a dúfame, že každý hokejový fanúšik ocení, ak bude môcť spať v rovnakej posteli, ako počas majstrovstiev sveta hokejová legenda,“ uzatvára V. Sivek.

 

Spoločnosť SIVEK HOTELS k MSLH IIHF 2015 zaisťovala ubytovanie a stravovanie všetkých hráčov, ich partneriek, rozhodcov, delegátov, akreditovaných novinárov a organizovala kongres IIHF aj galavečeru v Španielskej sále Pražského hradu. Pre väčšinu zahraničných návštevníkov hotelová sieť sprostredkovala ubytovanie so vstupenkami, ktorých mala k dispozícii cca 10 000. Okrem piatich vlastných pražských hotelov (Selský Dvůr, Melantrich, Kampa, Harmony, Wiliam), ich rozmiestňovala aj v ďalších 65 zazmluvnených hoteloch v Prahe a Ostrave.

 

Viliam Sivek – SIVEK HOTELS je rodinná hotelová a gastronomická spoločnosť s viac ako 26 ročnou tradíciou v obore cestovného ruchu a tímom profesionálov, ktorých každodennou činnosťou je zabezpečiť vysoko kvalitné služby svojim klientom a partnerom. V súčasnosti prevádzkuje na Slovensku formou franchisingu hotel Prameň Dudince. SIVEK HOTELS vlastní aj incomingovú cestovnú kanceláriu, ktorá ročne privezie viac ako 150 000 zahraničných klientov.

 

Viac informácií je na: www.sivekhotels.com/cz/hokejiste-v-hotelu

www.youtube.com/watch?v=7wnmkGq6CaE

Related Post